trešdiena, 2012. gada 29. februāris

Paštaisīti makaroni.

Sveiki atkusnī un slapjo kāju pasaulē! :)
Brīvdienās manam vīriņam diezgan labi patīk pašiverēties virtuvē. Man nav nekādu iebildumu (ja piever acis uz nekārtību, kas pēc tam valda..).
Tā lūk šo svētdien tapa viens garšīgs ēdiens.

Nepieciešamās sastāvdaļas (viss tiek taisīts "uz aci"):
makaroniem - milti, olas un sāls pēc garšas;
mērcei -
maltā gaļa (mums bija cūkas) ap 0.5kg,
3 paciņas ķirštomātiņi (tie tagad ziemā ir aromātiskākie),
sarkanā paprika,
sīpols,
burkāns,
mocarellas siers (cik garšo),
un vēl kāds siers, kas izkūstot   smuki "staipās".
un, protams, garšvielas un zaļumuņi.

Vispirms uzkarsētā pannā ieber tomātiņus un karsē, līdz parādās šķidrumiņš un tie kļūst mīksti.


Miziņu nost mēs neņēmām, jo viņa beigās sanāk smuki mīksta un itnemaz netraucē.


Tad pieliek malto gaļu un pasautē.


Kamēr gaļa ar tomātiem sutinās, sāk griezt sīplu, pariku un sarīvē burkānu.




Vispirms pannā liek burkānus, nedaudz vēlāk sīpolu un papriku.



Visu smuki sasautē. Pēc garšas pieliek garšvielas.

Tā, kā mums plīts ir diezgan maza un 2 lielus katlus vai pannas reizē nevar uzlikt, tad makaroni bija jāgatavo pēc tam.

Gatavojam makaronus.
Uz galda izsijā miltus un vidū uztaisa bedrīti. Pievieno pa vienai olai, samīcot ar miltiem, pieber sāli pēc paša gaumes. (Mēs likām - 1 olu uz personu.)


Ar mīklas rulli masu izrullē plānu un sarullē,lai izveidojas "trubiņa".



Un sagriež, kā attēlots nākamajās bildēs.




Visu šo liek katlā ar verdošu ūdeni un pavāra pāris minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti. 


Sieru un zaļumiņus pievieno gaļai, sieru izkausē.



Un tad ir divi varianti, kā darīt - vari sasautēto gaļu izmantot, kā mērci, vai arī sajaukt kopā ar makaroniem. Mēs izmantojām otro versiju.

Vēl klāt labi daudz svaigu salātiņu (mums ziemā populārākie ir burkāni, puķkāposti un ķiploki) un Labu apetīti! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru